• Calmarsunds Pool & Spa blir PoolStore !!

    Efter ett par månaders förhandling blev det klart att vi blir en PoolStore butik. Mer info följer inom kort !

Öppettider

Tisdag-Fredag 11.00-17.00
Lördag 10.00-14.00

Pool Store slår sig samman med regional poolaktör – stärker positionen som en ledande pool- och spabadsleverantör

Pool Store Sverige AB förvärvar Calmarsunds Pool & Spa, Västerviks Pool & Spa och Kronobergs Pool & Spa för att stärka positionen som Sveriges näst största poolkedja. Utöver webbshop kan bolagen erbjuda lokal rådgivning i totalt tio butiker, samt konkurrenskraftiga priser med egen tillverkning och eget lager.

Pool Store grundades 2005 och driver en webbshop samt sex fysiska butiker från Malmö i söder till Uppsala i norr. Calmarsunds Pool & Spa, som är det äldsta av de förvärvade bolagen, grundades 2014 och har sedan dess utökat med butiker i Västervik, Växjö samt på Öland. I samband med sammanslagningen börjar alla butiker att verka under Pool Stores varumärke, vilket gör att bolaget ytterligare stärker sin position som Sveriges näst största poolkedja.

Strategisk samsyn på lokal närvaro

De förvärvade bolagen har, precis som Pool Store, växt organiskt och äger själva sina butiker. Dessutom finns liknande produktutbud och en strategisk samsyn som gör att driften av butikerna kan fortgå på ett effektivt sätt. Daniel Regnér, vd på Pool Store, berättar:

  • Vi upptäckte tidigt att vi drivs av samma ambitioner: att göra en utmärkt leverans som känns rätt för kunden. Sammanslagningen är en perfekt match då butikerna är  väletablerade spelare med goda säljframgångar i sina regioner. Det är en fördel, till skillnad från en franschisemodell eller att starta upp butiker i ett nolläge.

Pool Stores styrka är den egna tillverkningen, som kortar ledtiderna och möjliggör ett bättre pris för slutkunden. Kombinerat med fysiska butiker kan Pool Store samtidigt vara lokalt närvarande och erbjuda kunderna personliga behovsanalyser och rekommendationer.

En inte särskilt stor förändring

Före detta ägaren, Henrik Rosvall, kommer framöver att verka som regionchef och ha fortsatt ansvar för driften av de fyra butikerna i sydöstra Sverige. Han berättar:

  • Det blir såklart en stor förändring för oss, men samtidigt inte så stor. Vi och Pool Store har samma affärsmässiga tänk: att sätta kunden i fokus. Genom sammanslagningen får vi bättre logistik med automatiserade lager och styrkan av att tillhöra ett nationellt varumärke. Det förbättrar kundupplevelsen, inte minst i form av lägre pris.

Dags att kavla upp ärmarna

Trots en byggbransch under hård press, och ett ränteläge som lämnar mycket att önska, ser bolagen positivt på framtidens poolmarknad. Sammanslagningen blir en viktig nyckelfaktor för att kunna stå stark på andra sidan krisen. Daniel Regnér kommenterar:

  • Nu fokuserar vi på expansion parallellt med att vi fortsätter erbjuda högklassig service och drar nytta av varandras styrkor. Vi vill växa tillsammans och det här är ytterligare ett steg mot att bli störst på den svenska marknaden. Firandet blir kort, sen kavlar vi upp ärmarna och börjar jobba fram en stark grund tillsammans. 

Förvärvet innebär en ökad omsättning om 20 MKr för Pool Store Sverige AB.

Pooler

Visa våra pooler!

Våra pooler

.

Viskan Spabad

Visa våra spabad från Viskans V-Serie!

V-Serien

V-serien är Viskans premiumserie med flertalet funktioner som gör spalivet lite lyxigare, ex olika massagefunktioner, utökat belysningspaket, avancerade reningsfunktioner och mycket annat.

Visa våra spabad från S-Serien!

S-Serien

S-serien är Viskans bas-serie. Baden är något enklare än V-serien och har något mindre utrustning. Dock ska man ha tydligt för sig att baden standardmässigt har väldigt bra utrustningsnivå.

Badklart? Självklart!


Från idé till badklart spabad.

  • 1 Noggranna efterforskningar
  • 2 Ni konsulterar
  • 3 Ni bestämmer er
  • 4 Vi levererar & monterar
  • 5 Badklart? Självklart!